Kultura popularna a elita: przemyślenia nad wartością kulturową.

Fotografia jako dokument: jak obiektyw uchwyca historiÄ™.

Antocyjany są głównie odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w różnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz w trakcie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania koloru winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest odcienia czerwonego. W najwyższym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Odmiany te są niemniej jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony bądź różowy, zależy w pełni, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się głównie antocyjanom.
1. Odwiedź stronę

2. Czytaj dalej

3. Wejdź

4. Przeczytaj to
Kultura ludowa: zachowanie tradycji w erze cyfrowej.

Comments are closed.

Co zrobić, aby nare

Co zrobić, aby nareszcie nauczyć się jęz. angielskiego? Język angielski to ...

Polityka to trudna d

Co robić, jeżeli chcielibyśmy wspomóc Polskę? Jeżeli chcesz jakoś wspomóc Polskę, ...

Odkryj urok zakÅ‚adÃ

Najbardziej popularne sporty Sport to nadzwyczaj stosowny sposób na spędzenie swobodnego ...

W jaki sposób zadba

Jak możemy zadbać o stan własnego zdrowia? Jeśli poszukujemy tego rozwiązania, ...

Ciekawe możliwości

Prywatny pokoik dla wszelkiego dziecka jest nadzwyczaj cenny. Niezależnie od ...